http://state-gov.sumy.ua/doc/visit_2.html
Нарада з питань створення у м. Суми науково-виробничої бази спеціальної металургії
Обговорювалися перспективи налагодження промислового виробництва металевого цирконію та сплавів на його основі, необхідних для конструкційних елементів тепловиділяючих збірок (ТВЗ), які застосовують в атомній енергетиці
...
Як відзначив Глава держави у вступному слові, мета зібрання – сформувати пропозиції, які ляжуть в основу Указу або Доручення Президента щодо розвитку атомної енергетики. Йдеться про широке коло питань – від можливих змін до Державного бюджету-2007 до будівництва спеціального заводу із виготовлення цирконію на базі науково-виробничого об'єднання ім. М. В. Фрунзе.Президент наголосив, що питання розвитку атомної енергетики лежить не лише в площині енергетичної та економічної безпеки держави, але також є складовою політичної стабільності країни.
Нині, зазначив Глава держави, внутрішнє виробництво збагаченого урану в Україні складає менше третини від потреб національної ядерної енергетики – решту доводиться закуповувати на зовнішніх ринках за монопольними цінами. За таких умов економія, можлива при розвитку цієї сфери, складе приблизно 150 млн. дол. на рік. «Економія конкретна і чітка», – відзначив В. Ющенко. Він нагадав, що Україна має найбільші в Європі запаси уранової руди – при цьому її видобуванням та обробкою займаються лише два підприємства, а збагаченням взагалі одне.
Президент переконаний, що в України є всі можливості найближчим часом збільшити виробництво урану до 1 тис. тонн на рік, а в перспективі – до трьох тисяч тонн, що фактично забезпечить її річну потребу.
Україна також має значний потенціал у розвитку цирконієвої промисловості, відзначив Глава держави. Будівництво спеціального заводу в Сумах, за його словами, має окупитися протягом 3 – 4 років, адже на світовому ринку спостерігається тенденція до зростання ціни на цей продукт. «Тому це виробництво могло б слугувати не тільки національним потребам, а й гідно представити Україну на світовому ринку», – переконаний Президент.
Бля а я не понял насчет циркониевого завода. Это х-йня случаем не радиоактивна? На Сумщине и так родилось достаточно гоблинов.
Ато бля такой радастный релиз насчет развития производства урана, и как это классно - уран! и как уран востребован в мире, и них_я не сказано, как этот завод скажеться для здоровья населения Сум. Особенно если на фрунзе шото взровется, на фоне полного разложения местных комунальных служб и общего уровня профессионализма украинской власти. Будут потом опять говорить: ойбля, виноват, ну повесьте меня вниз головой на Майдане шоли. Я никому из них не доверяю.
Кто знает что у ющенка в голове, по мне он способен на Фрунзе в центре Сум построить какуюто радиоактивную срань. Бо Европа дуже просила, я ж не мог отказать.
Ясно что Запад стремится размещать самое вредное производство подальше, например на границе с Россией, киевским гоблинам наверно уже все равно, а для меня местная экология на первом месте. Не хочу что бы то же было с моими детьми.
От слова "уран" у гражданского украинца начинается измена. У меня например. Путину теперь еду проверяют на радиацию. Сыроватцам сраные картофельные очистки спортили экологию. Пусть в киеве размещают, в европу ближе возить.
Я бля понимаю http://www.zirconium.ru/ но такой релиз ОГА должна сопровождать невьебенным мнением экспертов, шо производство безопасно, а если у кого и пойдут рожаться двухголовые дети, так это всё минаев виноват и тд.
Че оно за нах? И не пошли бы он нах со своим ураном?
Отредактировано бывший сотрудник панорамы (2007-03-24 08:30:17)